Kukuřice je jednou z celosvětově nejkonzumovanějších potravin zejména v letní sezóně a v některých místech, jako je Amerika, kde se používá při grilování a vaření, je považována za skvělou „svačinku pro letní čas“.

Kukuřici lze nalézt v různých občerstveních a potravinách a lze ji mimo jiné jíst i samotnou.

Rostlina patřící do čeledi trávovitých. Mužské květy mají koncové hrozny, zatímco ženské květy produkují ovoce ve formě ucha pokrytého lukem.

Je známo, že starodávná zelenina plná živin, kukuřice nazývaná také kukuřice nebo indická kukuřice, má nespočet zdravotních výhod.

Pochází z Ameriky a příběh kukuřice začal v roce 1492, kdy muži Kryštofa Kolumba objevili toto nové obilí na Kubě. V různých zemích je označován různými názvy, například ve Skotsku a Irsku se mu říká „oves“.

Ačkoli pocházejí z Ameriky, vědci se domnívají, že lidé ve středním Mexiku vyvinuli kukuřici z teosintu, divoké trávy, před více než čtyřmi tisíci lety.

Kukuřice je velmi oblíbené konzumované jídlo a lze ji nalézt v různých produktech, jako je popcorn a hranolky.

Je známo, že kukuřice má četné zdravotní přínosy, je to velmi lahodná zelenina obohacená o vitamíny a minerály, jako je Magnanese, kyselina listová, která je důležitá zejména pro těhotné ženy v raných fázích a během těhotenství, protože chrání před vrozenými vadami neurální trubice. vynikající zdroj niacinu, vitaminu C, vitaminu B1, vitaminu B5, vlákniny, která je prospěšná při hubnutí, protože potraviny bohaté na vlákninu vám pomohou jíst méně, lze ji také jíst při zácpě.

Je nabitý nezbytnými antioxidanty, studie ukázaly, že příjem kukuřice snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, snižuje krevní tlak, skvělé pro trávicí systém, snižuje hladinu cukru v krvi, takže je dobrou volbou pro diabetiky.

Kukuřice je celozrnná potravina s nízkým obsahem tuku a kalorií, která je výbornou volbou jako součást vašeho jídelníčku.

Používá se také pro různé domácí prostředky, kdy ženy konzumovaly výtažek z kukuřičného hedvábí uvařeného ve vodě, aby se snížil tok mateřského mléka, tento výtažek hedvábí se také používá k léčbě infekcí močového měchýře, ledvinových kamenů, zánětu ledvin, cystitidy a zmírňuje zadržování moči.

Tento nálev se připravuje pouhým přelitím 25 gramů kukuřičného hedvábí jedním litrem vroucí vody a lze jej konzumovat kdykoli během dne. Když tedy znovu uvidíte tuto obilně vypadající zeleninu, vzpomeňte si na zdravotní výhody, které vám může nabídnout.