Mnoho lidí po celém světě, používá tuto úžasnou zeleninu zvanou „tuřín“ do polévek a dalších jídel pro její sladkou vůni a hořkou, ale přesto příjemnou chuť.

Tuřín, rostlinný kořen, lze popsat jako bílý, dužnatý a vypadá jako žárovka a konzumuje se po celém světě. Tuřín pochází z Evropy, ale v současnosti se pěstuje v různých zemích. Obvykle se připravuje z tučného masa, protože snadno absorbuje tuk.

Tuřín je plný základních vitamínů a minerálů, vitamínu A, vitamínu C, vitamínu E, vitamínu K, foltae, riboflvainu, thiaminu, silných antioxidantů, kyseliny pantotenové, manganu, mědi, železa, bílkovin, draslíku, nízký obsah kalorií, bohatý zdroj vlákniny, vápníku, beta-karotenu a omega-3 mastných kyselin.

Tuřín lze konzumovat syrový, vařený nebo použít k výrobě džusů, obkladů (měkký nahřátý obklad aplikovaný na zanícené nebo bolavé místo na kůži) a je známo, že předchází, léčí nebo léčí různé zdravotní stavy, včetně posílení imunitní systém, předchází rakovině, tuberkulóze, posiluje sexuální funkce, čistí žaludek, posiluje kosti, chrání pokožku před nemocemi, léčí akné, ekzémy, posiluje vlasy, nehty a zuby.

Šťáva z tuřínu může také odstranit kašel, astma, angínu, předchází anémii, snižuje krevní tlak, pastu z tuřínu lze použít k léčbě vředů, bolestí zubů, velmi prospěšná při hubnutí, předchází očním chorobám, artritidě, chrání před srdečními chorobami, srdce záchvat, mrtvice, napomáhá trávení, chrání plíce, předchází ateroskleróze, předchází tělesnému pachu a chrání pokožku před stárnutím a vráskami.

Tuřín by se však neměl převařovat, protože by se změnil obsah živin, tuřín lze nalézt v různých druzích, jako je tuřín, k tomu dochází, když jsou tuříny sklizeny dříve, než mají dostatek času na zrání.

Tuřín by měl být součástí vaší každodenní stravy, aby se zabránilo různým zdravotním stavům.