Cukrová třtina, vysoká tráva, která se konzumuje po staletí, často se žvýká a někteří lidé ji používají k výrobě šťávy. Z cukru se vyrábí melasa a používá se jako sladidlo a jako sirup doprovázející jiné potraviny, jako je sýr. Cukrová třtina se také používá při výrobě rumu, zejména v Karibiku. Jako člen rodiny trav má jeho šťáva vysokou účinnost ekvivalentní šťávě z pšeničné trávy, pouze s menším obsahem chlorofylu a vyšším obsahem cukru.
Cukrová třtina je bohatá na vápník, chrom, kobalt, měď, hořčík, mangan, fosfor, draslík a zinek.
Obsahuje také železo a vitamíny A, C, B1, B2, B3, B5 a B6, plus vysokou koncentraci fytonutrientů (včetně chlorofylu), antioxidanty, bílkoviny, rozpustnou vlákninu a řadu dalších látek podporujících zdraví.
Antioxidanty ve šťávě z cukrové třtiny také pomáhají v boji proti virovým a bakteriálním infekcím, posilují imunitní systém a chrání před onemocněními jater.
Zlepšuje také funkci ledvin tím, že čistí tok moči a má se za to, že je to dobrá léčba horečky, protože zvyšuje hladinu bílkovin v těle. Bylo zjištěno, že šťáva z cukrové třtiny je dobrá pro ty, kteří trpí horečnatými poruchami.
Horečky jsou zodpovědné za horečky, které mohou mít za následek velké ztráty bílkovin z těla.
Liberální konzumace šťávy z cukrové třtiny poskytuje tělu potřebné bílkoviny a další prvky potravy.
Cukrová třtina je také dobrá pro trávení, protože díky vysokému obsahu draslíku může účinně fungovat jako mírné projímadlo.
Cukrová třtina čistí proudění moči a také pomáhá ledvinám, aby plynule vykonávaly své funkce.
Dokáže bojovat proti akné, skvrnám a udržuje vaši pokožku hydratovanou. Dokáže ochránit vaše zuby před zubním kazem.
Vypijte sklenici čerstvé šťávy z cukrové třtiny pro bílé a lesklé zuby. Pokud máte nějaké bílé skvrny na nehtech, je čas přidat šťávu z cukrové třtiny do svého jídelníčku.