Jarní cibulka , velmi oblíbená zelenina, která se vyskytuje v mnoha odrůdách, bílé, žluté a červené. Jarní cibulky jsou v podstatě mladé cibulky, než se cibule zvětší.
O jarní cibulce se říká, že existuje již od pravěku a pochází z Dálného východu.
Byly pěstovány ve starověkém Egyptě a nakonec se dostaly do Říma a byly známé jako slovo cibule ze slova „unio“, což znamená „velká perla“, jak se slovo vyvinulo v cibuli.
Jarní cibulka je bohatá na vitamín C, vitamín A, vitamín B2, thiamin a vitamín K, s tolika zdravými vitamíny, minerály a přírodními sloučeninami je jarní cibulka vynikající volbou pro váš jídelníček.
Zelenina je známá tím, že snižuje riziko ischemické choroby srdeční, kontroluje hladinu cukru v krvi, bojuje proti nachlazení a chřipce (chřipce), zmírňuje zažívací potíže, snižuje a kontroluje hladinu krevního tlaku, protože má vysoký obsah síry a vysoké množství síry může poskytnout různé zdravotní přínosy a má také nízký obsah kalorií.
Jarní cibulka se používá v tradiční čínské medicíně a obsahuje také pektin, který pomáhá v prevenci rakoviny, známá zelenina chrání pokožku před vráskami a je vhodná při léčbě astmatu a artritidy.
Cibule se používá každý den po celém světě v různých pokrmech, mnoho lidí má o jejích zdravotních přínosech jen malou nebo vůbec žádnou představu, je to výživná a velmi výborná zelenina pro zdravější životní styl.