Růžičková kapusta, malá zelenina podobná zelí s listovými malými zelenými poupaty, zelenina s nízkým obsahem cholesterolu a nasycených tuků.
Růžičková kapusta patří do čeledi Brassicaceae stejně jako čeleď brukvovitých a je příbuzná kapustě, kapustě, brokolici a květáku, je propagována jako vynikající zdroj vlákniny , bílkovin a má nízký obsah kalorií.
Říká se, že růžičková kapusta pochází z Belgie, ale stále to není jasné, ale říká se, že svůj název dostala podle místa v Belgii jménem Brusel, lahodná a výživná zelenina plná vitamínů a minerálů, které pomáhají tělu zůstat zdravé a pomáhají vám žít déle.
Tato nádherná zelenina je dobrým zdrojem vitamínu C, kyseliny listové, vitamínu K, vitamínu A, vitamínu B6, draslíku, manganu, vápníku, hořčíku, železa, fosforu, mědi a řady antioxidantů. Konzumace této zeleniny ochrání tělo před různými zdravotními stavy .
Zdravotní přínosy růžičkové kapusty:-
Růžičková kapusta se svým vynikajícím zdrojem vlákniny je pro tělo prospěšná v mnoha ohledech, zejména pro ženy, které jsou těhotné, protože kyselina listová pomáhá předcházet nervovým vrozeným vadám, lepší je, že také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a zabraňuje riziku mnoha onemocnění, jako je mrtvice, srdeční onemocnění, srdeční infarkt a cukrovka.
Je také dobré pro oči a chrání je před nemocemi, jako je šedý zákal, je také známo, že posiluje imunitní systém, čímž chrání tělo před infekcemi a udržuje kosti zdravé a silné.
Růžičková kapusta je vynikající zeleninou při obezitě a mnoho lidí, kteří chtějí zhubnout, potraviny bohaté na vlákninu vám pomohou méně jíst a kontrolovat hlad, dokonce chrání tělo před různými druhy rakoviny, jako je rakovina prostaty, plic, tlustého střeva, prsu, vaječníků a močového měchýře. , udržuje zdravou pokožku a chrání zuby a dásně před zubním kazem a nemocemi, jako je zánět dásní, předchází zácpě a napomáhá trávení.
Studie také ukázaly, že růžičková kapusta zabraňuje hypertenzi a chrání reprodukční orgány.
I když se mnohým nelíbí pravděpodobně kvůli její hořké chuti, stále je to dobrá volba zeleniny, která bude součástí vašeho každodenního jídelníčku, během přípravy se musí podusit, protože přílišné vaření může snížit většinu vitamínů a lze ji přidat do saláty nebo těstoviny.