Pokud hledáte přírodního pomocníka pro zvýšení obranyschopnosti těla a posílení imunity, pak byste měli zamířit pozornost k rakytníku řešetlákovému. Tento keř totiž obsahuje velké množství vitamínu C, který je mnohokrát vyšší než u citrusových plodů, a dále další nezbytné vitamíny, jako je skupina vit. B, A, D, E a K. Kromě toho rakytník disponuje vysokým obsahem cenných mastných kyselin omega 3, 6 a 9, které jsou pro tělo velmi prospěšné.

Léčivé účinky rakytníku řešetlákového

Léčivé účinky rakytníku řešetlákového jsou širokého spektra. Zejména plody rakytníku mají příznivý vliv na imunitu a obranyschopnost organismu. Užívání šťávy z rakytníku je tedy vhodné zejména v období chřipek a nachlazení. Šťáva z rakytníku má však také pozitivní vliv na odbourávání stresu, trávicí potíže, regeneraci pokožky a detoxikaci organismu.

Jak získat všechny prospěšné látky z rakytníku řešetlákového?

Pokud chcete získat všechny prospěšné látky z rakytníku, pak doporučujeme si zakoupit kvalitní šťávu z tohoto keře. Můžete ji objednat v specializovaných e-shopech s přírodními doplňky stravy, například v e-shopu Herbavis. Pokud máte rakytník řešetlákový na své zahradě, pak si můžete šťávu vyrobit i sami, avšak pamatujte si, že pro získání plodů potřebujete jak samčí, tak i samičí keř.

Rakytník řešetlákový by měl být součástí každé domácnosti

Rakytník řešetlákový je bezpochyby vynikající volbou pro ty, kteří chtějí přirozenou cestou posílit své zdraví a zvýšit odolnost organismu. S jeho širokým spektrem léčivých účinků a vysokým obsahem vitamínů a dalších prospěšných látek si tudíž zaslouží významné místo v každé domácí lékárničce.

Více informaci o prospěšnosti rakytníku na lidský organismus se můžete dozvědět na e-shopu Herbavis.